Приветствие от директора на Международния джаз фестивал ‘Д-р Емил Илиев’

Уважаеми дами и господа,
Скъпи приятели,

Международният джаз фестивал „Д-р Емил Илиев“ се провежда за трета поредна година в своя нов дом – курортния комплекс Боровец, с любезното съдействие и финансова подкрепа на община Самоков. Музикалният джаз форум в Боровец се превърна в традиция за културния календар на града и притегателна сила за туристите през лятото в най-стария планински курорт на Балканския полуостров – Чамкория.

Енергията на величествената Рила планина и музиката на любими български и чуждестранни джаз изпълнители се преплитат в едно цяло и създават чувство за свобода и сила. А вие, скъпи приятели, и вашите възторжени аплодисменти изпълвате със съдържание смисъла на фестивала и давате основание на нас – организаторите, да вярваме, че това джаз събитие трябва да съществува и да пребъде през годините, защото има само една цел: да създаде радост и естетическа наслада от музиката за своите любители и туристите в курортния комплекс.

В издание 2024 година ще се насладите на виртуозните изпълнения на музиканти от България и 14 държави, много от които за първи път ще се представят на българска джаз сцена. Искрено се надяваме да удовлетворим и най-претенциозните музикални вкусове с богата програма и съпътстващи активности като джемсешън концертите, лятната джаз академия за деца с талантливата преподавателка Мариам Маврова, срещата с писателите Владимир Зарев и Мирела Иванова, и демонстративната тренировка по карате стил „Шинкиокушин“ с Красимир Желязков.

Екипът ми и аз, като директор на Фестивала, ви пожелаваме щастлива джаз ваканция! Очакваме ви в Боровец, скъпи приятели!

д-р Татяна Илиева,
директор на Фестивала