ЯКОБ КАРЛЗОН ТРИО

Шведският пианист Якоб Карлзон използва класически пиеси за пиано като отправна точка и движеща сила за своите импровизации. Той дели една сцена с големи имена в джаза като Кени Уилър, Били Кобъм, Норма Уинстън, Доминик Милър и Виктория Толстой, проявява интерес към метъл музиката и налага елементи от електронната музика, за да оформят пулса на два от албумите му. Някои го определят като екстремист, който тласка инструмента до ръба на неговите възможности. Той е особено впечатляващ на сцената, където жонглира с различни жанрове, звуци, електроника, атмосфери и динамики със спираща дъха виртуозност, винаги решително и с безгранично любопитство.

Даниел Франк е считан през последното десетилетие за един от най-уважаваните джазови басисти на Дания. Въпреки че е родом от Швеция, той нарича Дания свой дом от 1997 г. Той е изпълнител с дълбоки познания и разбиране за историята на джаза и с голям музикален репертоар, което спомага за неговата ангажираност. Даниел Франк е добре познат сайдмен в различни съзвездия. През годините участва в записите на повече от 25 албума и много концерти, свирейки в Дания и из цяла Европа с Каролин Хендерсон и Фредерик Лундин.

Роберт Икиз се премества от Истанбул в Стокхолм, когато е на 4 години. Учи в Музикалната консерватория в Стокхолм. През 1998 г. печели годишен конкурс и стипендия за обучение в Музикалната академия в Лос Анджелис. По време на престоя си в Южна Калифорния, трупа ценен опит на американската джазова сцена. През октомври 2017 г. Роберт Икиз получава наградата на Шведското радио „Музикант на годината“, която до този момент не е връчвана на барабанист. Неговият талант е признат и от Кралската музикална академия на Швеция, след като е удостоен с награди за ударни инструменти през 1999 и 2003 г., и за джаз през 2004 г.

Членове на триото:

Якоб Карлзон – пиано
Даниел Франк – контрабас
Роберт Икиз – ударни