DNES.bg: Български и чужди звезди на джаз фестивала в Боровец

Новото издание на Международния джаз фестивал “Д-р Емил Илиев” ще бъде открито на 4 август 19.00 часа и ще продължи до 9 август. За втора поредна година фестът се провежда в курорта Боровец.

Предвид обществената значимост на Международния джаз фестивал „д-р Емил Илиев“ основна наша роля като организатори, съвместно с ръководството на Община Самоков, е да поддържаме престижа, да надграждаме мащаба и авторитета на събитието. Ето защо екипът ни се обедини около идеята за удължаване на фестивала с една вечер, което означава, че изданието на Международния джаз фестивал „д-р Емил Илиев“ през 2023 г. ще протече в 6 фестивални вечери с програма, включваща по три концерта на вечер. Програмата на музикалния форум, обхванала всички стилове на джаз музиката ще задоволи всякакви музикални вкусове, съобщи д-р Татяна Илиева, директор на фестивала.

Откриването на фестивала е поверено на музикантите от Бигбенд Благоевград, които тази година честват своя 30-годишен юбилей на сцена. Към солистките на бенда – Христина Кацарска и Мариана Костова, ще се присъедини и победителката в музикалния формат “Гласът на България” от 2022 г. Жаклин Таракчи. Градусът на доброто настроение ще бъде поддържан и от талантливите ученици на Михаил Йосифов с новия им проект, като вокалистите Лъчезар Кацарски и Велека Цанкова ще представят най-доброто от репертоара на музикалната формация.

Британската певица Манал Ел Фейтури, под акомпанимента на VSOP (Varna Swing Orchestra Project), ще представи “Трибют към Уитни Хюстън” с песните от филма “Бодигард”.

Прочети още на: dnes.bg